Kovid ambulanta Žitkovac

Kovid i dalje ometa preglede drugih pacijenata

Statistički podaci pokazuju da je nešto povoljnija epidemiološka situacija u opštini Aleksinac u odnosu na prethodni period. To je dobra vest i za aleksinački zdravstveni sistem kako bi došlo do njegovog trenutnog rasterećenja. Što se tiče pacijenata koji ne boluju od kovida, za njih su ovi podaci samo delimično ohrabrujući. Biće poboljšane te usluge, ali u manjem obimu u odnosu od pre ovog korona talasa.

Da će biti boljitka, ali i ne potpune normalizacije rada, najavio je i prvi čovek aleksinačke bolnice dr Goran Vidić.

− Što se tiče radnika bolnice, mi imamo trenutno mnogo povoljnu situaciju, jer su samo tri radnika pozitivna i imamo još jedan značajan broj, tridesetak radnika, na bolovanju koji su bili pozitivni i postepeno se vraćaju, jedan po jedan. Zaista je teško obećati u ovoj situaciji kad će rad službi biti normalizovan. Vidite da se ne zna kako će to ići. Ne znamo kako će se reagovati na Novu godinu, na Božić, kada će verovatno biti većeg kretanja ljudi. Ali ako sve bude kako očekujemo, kako se nadamo, iza Božića bi trebalo da se u jednoj dobroj meri vrati rad u neko prethodno stanje. Sigurno neće biti normalizovan rad u punom obimu – kaže dr Vidić uz napomenu da je fizički nemoguće u ovoj situaciji, kada još uvek ima značajan broj obolelih, u potpunosti normalizovati rad, ali da očekuje da će se steći mogućnosti da se više pažnje posveti pacijentima koji boluju od nekih drugih bolesti, a ne samo od Kovida.

U Domu zdravlja Aleksinac, takođe, situacija sa kovidom je angažovala veliki broj lekara. Do početka ove sedmice u Kovid ambulaniti u Žitkovcu dnevno je radilo sedam, a sada pet lekara. To će samo delimično da doprinese poboljšanju uslova za rad sa pacijentima koji se ne leče od virusa kovid. Kako je na sednici Opštinskog štaba kazao direktor Doma zdravlja dr Rodoljub Živadinović, ambulante koje su privremeno zatvorene u seoskim naseljima i dalje neće da rade.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − thirteen =