Одлазак још једног новинарског великана

На истеку ове године нажалост алексиначка новинарска јавност је остала без још једног осведоченог пријатеља ове средине. Синоћ у 67. години живота у ковид зони Клиничког центра Ниш преминуо је познати новинарски доајен из Ниша Милорад Додеровић.

Додеровић је протеклих година био чест гост у Алексинцу било као учесник трибина посвећеним локалном новинарству или као члан комисије за доделу суфинансирајућих средстава медијима из општинског буџета. За општину Алексинац и његов чест боравак на овим просторима везује га и породична викендица у Великом Дреновцу у којој је радо боравио.

Милорад Додеровић је прошле године обележио 4 деценије свог професионалног рада у различитим државним и приватним медијима. Том приликом промовисао је и своју књигу „Седма сила без крила”, у којој су 72 аутентичне приче из његовог богатог и успешног новинарског живота.

Рођен је 1953. године у селу Маровац, у општини Медвеђа, а новинарством се професионално бавио од 1978. године. Активан је био и у новинарским удружењима. Био је председник Надзорног одбора Савеза новинара Србије и Црне горе и више година члан председништва Друштва новинара Ниша, а три мандата заредом члан управе Удружења новинара Србије.

Додеровић је био познаник и алексиначких медијских и културних радника као и личности из јавног живота наше општине. Њихова прва реаговања су да нас је напустио добар професионалац, честит човек и особа у чијем друштву је пријатно било.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 16 =