Седишта сада, обука догодине

Након што се Штаб за ванредне ситуације на територији општине Алексинац сложио са захтевом Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац и издао смернице под којим условима је могуће одржати доделу дечјих ауто-седишта, родитељи 62 прворођене бебе у овој години добили су данас по дечје ауто-седиште.

Подела поклон седишта уприличена је у великој сали Дома културе, а поштујући епидемиолошке мере, председник општине Алексинац Далибор Радичевић и начелник Општинске управе Дејан Милошевић свечано су доделили седишта родитељима који су конкурисали по последња два јавна позива у овој години.

 

Седишта је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, а све у циљу унапређења безбедности деце на путевима наше општине. За разлику од минулих подела дечјих ауто-седишта, овог пута је због ситуације са пандемијом изостала обука о постављању и коришћењу седишта и она ће бити накнадно организована средином наредне године, када услови то дозволе.

Такође, организатори обевештавају родитеље који нису били у могућности да преузму своја ауто-седишта, да иста могу преузети сваког радног дана у згради Општинске управе општине Алексинац у периодо од 7 до 15 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =