Kovid ambulanta Žitkovac

Ковид и даље омета прегледе других пацијената

Статистички подаци показују да је нешто повољнија епидемиолошка ситуација у општини Алексинац у односу на претходни период. То је добра вест и за алексиначки здравствени систем како би дошло до његовог тренутног растерећења. Што се тиче пацијената који не болују од ковида, за њих су ови подаци само делимично охрабрујући. Биће побољшане те услуге, али у мањем обиму у односу од пре овог корона таласа.

Да ће бити бољитка, али и не потпуне нормализације рада, најавио је и први човек алексиначке болнице др Горан Видић.

− Што се тиче радника болнице, ми имамо тренутно много повољну ситуацију, јер су само три радника позитивна и имамо још један значајан број, тридесетак радника, на боловању који су били позитивни и постепено се враћају, један по један. Заиста је тешко обећати у овој ситуацији кад ће рад служби бити нормализован. Видите да се не зна како ће то ићи. Не знамо како ће се реаговати на Нову годину, на Божић, када ће вероватно бити већег кретања људи. Али ако све буде како очекујемо, како се надамо, иза Божића би требало да се у једној доброј мери врати рад у неко претходно стање. Сигурно неће бити нормализован рад у пуном обиму – каже др Видић уз напомену да је физички немогуће у овој ситуацији, када још увек има значајан број оболелих, у потпуности нормализовати рад, али да очекује да ће се стећи могућности да се више пажње посвети пацијентима који болују од неких других болести, а не само од Ковида.

У Дому здравља Алексинац, такође, ситуација са ковидом је ангажовала велики број лекара. До почетка ове седмице у Ковид амбуланити у Житковцу дневно је радило седам, а сада пет лекара. То ће само делимично да допринесе побољшању услова за рад са пацијентима који се не лече од вируса ковид. Како је на седници Општинског штаба казао директор Дома здравља др Родољуб Живадиновић, амбуланте које су привремено затворене у сеоским насељима и даље неће да раде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − three =