Igra-Bogova

„Igra Bogova” na „Danima Tihomira Đorđevića”

U sklopu „Dana Tihomira Đorđevića”, koji će se u Aleksincu održati od 19. do 27. septembra, aleksinačka publika (20. septembra od 20 sati) imaće prilike da uživa u spektaklu „Igra Bogova”, koji će izvesti  ansambl Una saga Serbica (Jedna priča Srbije). Ova trupa sačinjena od plesača i solista kroz muzičko-scenski prikaz dočaraće priču, inspirisanu balkanskim folklorom, u koju su utkana narodna predanja, božanstva i mitska bića.

Popularni folklorni ansambl nastupiće drugog dana manifestacije, koji će biti posvećen akademiku Ljubici Janković, sestričini Tihomira Đorđevića, koja je rođena u Aleksincu 1894. godine. Zajedno sa svojom sestrom Danicom, Ljubica je začetnik etnokoreologije, nauke o narodnim igrama.

Članovi Una saga Serbice najpre će biti gosti na svečanoj akademiji koju organizuju Centar za kulturu i umetnost Aleksinac i Ogranak SANU u Nišu, a zatim će u večernjim satima održati koncert pod nazivom “Igra Bogova”.

‒ Čast nam je i zadovoljstvo da učestvujemo na akademiji 125 godina od rođenja Ljubice Janković, jedne od sestara Janković. Vidimo se 20. septembra u Aleksincu – poručili su na zvaničnoj fejsbuk stranici članovi sastava Una saga Serbica

Una saga Serbica

Ova plesna trupa sačinjena od mladih, profesionalnih plesača oformljena je 2013. godine i od tada oduševljava publiku oživljavajući izvorni balkanski folklor kroz igru i atraktivan vizuelani doživljaj. Spektakl „Igra Bogova” premijerno je izveden maja 2018. godine u Velikoj dvorani Sava Centra.

Cena ulaznice za nastup u Aleksincu u pretprodaji je 250 dinara, a tri dana pre nastupa, odnosno od 17. septembra koštaće 400 dinara.

Foto sa naslovne: www.unasagaserbica.rs 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × one =