Igra-Bogova

„Игра Богова” на „Данима Тихомира Ђорђевића”

У склопу „Дана Тихомира Ђорђевића”, који ће се у Алексинцу одржати од 19. до 27. септембра, алексиначка публика (20. септембра од 20 сати) имаће прилике да ужива у спектаклу „Игра Богова”, који ће извести  ансамбл Una saga Serbica (Једна прича Србије). Ова трупа сачињена од плесача и солиста кроз музичко-сценски приказ дочараће причу, инспирисану балканским фолклором, у коју су уткана народна предања, божанства и митска бића.

Популарни фолклорни ансамбл наступиће другог дана манифестације, који ће бити посвећен академику Љубици Јанковић, сестричини Тихомира Ђорђевића, која је рођена у Алексинцу 1894. године. Заједно са својом сестром Даницом, Љубица је зачетник етнокореологије, науке о народним играма.

Чланови Una saga Serbice најпре ће бити гости на свечаној академији коју организују Центар за културу и уметност Алексинац и Огранак САНУ у Нишу, а затим ће у вечерњим сатима одржати концерт под називом “Игра Богова”.

‒ Част нам је и задовољство да учествујемо на академији 125 година од рођења Љубице Јанковић, једне од сестара Јанковић. Видимо се 20. септембра у Алексинцу – поручили су на званичној фејсбук страници чланови састава Una saga Serbica

Una saga Serbica

Ова плесна трупа сачињена од младих, професионалних плесача оформљена је 2013. године и од тада одушевљава публику оживљавајући изворни балкански фолклор кроз игру и атрактиван визуелани доживљај. Спектакл „Игра Богова” премијерно је изведен маја 2018. године у Великој дворани Сава Центра.

Цена улазнице за наступ у Алексинцу у претпродаји је 250 динара, а три дана пре наступа, односно од 17. септембра коштаће 400 динара.

Фото са насловне: www.unasagaserbica.rs 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 4 =