Bus bibliotekari u Kladovu

Aleksinački bibliobus, koji u toku čitave školske godine obilazi 40 sela u opštini, ovog vikenda krenuće put Kladova na prvi i jedinstveni Festival i međunarodnu konferenciju o bibliobusima. Interesantan je podatak da u našoj zemlji za sada postoje tek četiri bibliobusa, i to u Kladovu, Prijepolju, Kruševcu i Aleksincu. Aleksinačka pokretna biblioteka radi već 11 godina, pri Biblioteci „Vuk Karadžić”.

‒ Festival će biti prilika da se jedine četiri pokretne biblioteke iz Srbije, među kojima se nalazi i naš bibliobus, prvi put susretnu na jednom mestu, razmene svoja specifična iskustva i iskustva bibliobuskih službi iz Holandije, Mađarske, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Bugarske sa željom da se uspostave partnerstva ‒ kazao je Vojkan Popović, direktor Biblioteke „Vuk Karadžićˮ. 

Festival ima za cilj da široj javnosti predstavi prednosti organizacije pokretnih biblioteka koje stižu do udaljenih korisnika na određenoj teritoriji, istakne važnost i opravdanost njihovog postojanja, unapredi postojeće i formira buduće bibliobuse.

Ovaj festival organizuje Biblioteka „Centar za kulturuˮ iz Kladova uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen + six =