Бус библиотекари у Кладову

Алексиначки библиобус, који у току читаве школске године обилази 40 села у општини, овог викенда кренуће пут Кладова на први и јединствени Фестивал и међународну конференцију о библиобусима. Интересантан је податак да у нашој земљи за сада постоје тек четири библиобуса, и то у Кладову, Пријепољу, Крушевцу и Алексинцу. Алексиначка покретна библиотека ради већ 11 година, при Библиотеци „Вук Караџић”.

‒ Фестивал ће бити прилика да се једине четири покретне библиотеке из Србије, међу којима се налази и наш библиобус, први пут сусретну на једном месту, размене своја специфична искуства и искуства библиобуских служби из Холандије, Мађарске, Француске, Хрватске, Словеније, Румуније и Бугарске са жељом да се успоставе партнерства ‒ казао је Војкан Поповић, директор Библиотеке „Вук Караџићˮ. 

Фестивал има за циљ да широј јавности представи предности организације покретних библиотека које стижу до удаљених корисника на одређеној територији, истакне важност и оправданост њиховог постојања, унапреди постојеће и формира будуће библиобусе.

Овај фестивал организује Библиотека „Центар за културуˮ из Кладова уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + thirteen =