Sutra javna rasprava o projektima

U sali skupštine opštine Aleksinac u četvrtak od 12 sati održaće se javna rasprava o dopuni strategije lokalnog ekonomskog razvoja, odnosno nacrtu akcionog plana koji sadrži konkretne projekte za naredne dve godine. Na ovoj raspravi moći će da učestvuju zainteresovane službe, predstavnici javnih preuzeća, kao i građani koji žele da daju svoje predloge ili sugestije u vezi sa ovim dokumentom.

Dalibor Marković načelnik Mi smo imali upitnike koje smo preko lokalne samouprave distribuirali građanima i dobijali već neke indikatore i neke upite, ali hoćemo sada da predstavimo ovaj nacrt i da čujemo konkretno mišljenje nadležnih institucija i samih građana o našem predlogu. Ovo je nastavak priče, još 2016. godine, negde juna meseca, je urađena i na skupštini izglasana strategija, međutim ona je definisala prioritete lokalnog ekonomskog razvoja, a ovaj akcioni plan će dati konkretne projekte, ko je nadležan za realizaciju tih projekata i okvirno koliko će ti projekti koštati – kaže Dalibor Marković, načelnik odeljenja za privredu u opštini Aleksinac.

U ovom nacrtu našlo se oko 18 projekata za period od 2018. do 2020. godine, a on je rezultat višemesečnog rada konsultantske agencije i radne grupe formirane od strane predsednika opštine.

Trudili smo se da ti projekti budu realni, da akcioni plan sagledava realno stanje, nismo hteli da pišemo i da predviđamo neke bajke koje ne mogu biti realizovane – objašnjava Marković.

Nakon javne rasprave i usvajanja konačnog predloga od strane radne grupe, akcioni plan će biti razmatran i na sednici Skupštine opštine, a odbornici će imati priliku da svojim predlozima upotpune dokument.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + eight =