Сутра јавна расправа о пројектима

У сали скупштине општине Алексинац у четвртак од 12 сати одржаће се јавна расправа о допуни стратегије локалног економског развоја, односно нацрту акционог плана који садржи конкретне пројекте за наредне две године. На овој расправи моћи ће да учествују заинтересоване службе, представници јавних преузећа, као и грађани који желе да дају своје предлоге или сугестије у вези са овим документом.

Dalibor Marković načelnik Ми смо имали упитнике које смо преко локалне самоуправе дистрибуирали грађанима и добијали већ неке индикаторе и неке упите, али хоћемо сада да представимо овај нацрт и да чујемо конкретно мишљење надлежних институција и самих грађана о нашем предлогу. Ово је наставак приче, још 2016. године, негде јуна месеца, је урађена и на скупштини изгласана стратегија, међутим она је дефинисала приоритете локалног економског развоја, а овај акциони план ће дати конкретне пројекте, ко је надлежан за реализацију тих пројеката и оквирно колико ће ти пројекти коштати – каже Далибор Марковић, начелник одељења за привреду у општини Алексинац.

У овом нацрту нашло се око 18 пројеката за период од 2018. до 2020. године, а он је резултат вишемесечног рада консултантске агенције и радне групе формиране од стране председника општине.

Трудили смо се да ти пројекти буду реални, да акциони план сагледава реално стање, нисмо хтели да пишемо и да предвиђамо неке бајке које не могу бити реализоване – објашњава Марковић.

Након јавне расправе и усвајања коначног предлога од стране радне групе, акциони план ће бити разматран и на седници Скупштине општине, а одборници ће имати прилику да својим предлозима употпуне документ.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 6 =