Danas podela humanitarnih paketa u Vrćenovici i Koprivnici

Crveni krst iz Aleksinca danas će nastaviti podelu paketa humanitarne pomoći porodicama kojima je tokom nedavnih poplava voda prodrla u stambene objekte. Ova pomoć će se danas deliti u Vrćenovici i Koprivnici, a narednih dana i u Čukurovcu i Porodinu, dok su juče paketi i sušilice za poplavljene prostorije deljeni u Loćiki i Vrćenovici.

Crveni krst

Humanitarna pomoć iz republičkog Crvenog krsta, sastoji se od 60 higijenskih i isto toliko paketa hrane, koje će dobiti oko 40 porodica. Kako nam je rečeno u aleksinačkom Crvenom krstu, po jedan paket iz obe kategorije sledi na četiri člana domaćinstva, tako da će brojnija gazdinstva dobiti i veću pomoć.

Crveni krst      Crveni krst

Paketi hrane uglavnom su sastavljeni od konzerviranih obroka, dok se, kako nam je rečeno, u higijenskim paketima nalaze osnovna sredstva za higijenu neophodna jednom domaćinstvu. Pored toga, meštanima će biti podeljeni i priručnici za prve korake nakon poplava.

Podela pomoći bazirana je na spisku domaćinstava, koji je Crvenom krstu u Aleksincu dostavila opštinska komisija. Dobijenih 60 paketa biće podeljeno do kraja ove nedelje.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 5 =