Baštа

Званично: Алексиначки кафићи од сутра отворени

Општински Штаб за ванредне ситуације је на данашњој седници ставио ван снаге одлуку од 19. марта, којом је било наложено затварање свих угоститељских објеката, и одредио сутрашњи датум, 6. мај, као наставак њиховог рада. Они ће имати обавезу поштовања свих одлука и препорука Владе Републике Србије и Кризног штаба, као и примене превентивних мера којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга. Контролу поштовања и примене напред наведених превентивних мера вршиће Одељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Алексинац.

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Алексинац, ради даље дистрибуције, ставио је на располагање Црвеном крсту општине Алексинац донацију Министарства државне управе и локалне самоуправе од 5.800 маски и 11.600 рукавица.

Štab
Фото: Општина Алексинац

Један од данашњих закључака Штаба је и да се Општинском већу општине Алексинац упути на усвајање предлог о приступању јавној набавци 9.100 пакета у виду хране, дезинфекционих средстава и средстава за личну хигијену за потребе пензионера на територији општине Алексинац са висином пензије која не прелази 30.000 динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 15 =