„Знањем до посла” преко школа до послодаваца

Након састанка са представницима алексиначке локалне самоуправе, део тима Тимочког клуба посетио је јуче Техничку школу “Прота Стеван Димитријевић”. Они су каријерном тиму у овој образовној установи понудили могућност сарадње у вези за каријерним вођењем и саветовањем.

− Следећи корак поред рада са школама и темом везаном за каријерно саветовање и вођење је сарадња са пословним сектором. Како је позив за послодавце ‘Запослени по мери вашег бизниса’, односно рок је за пријаву продужен до 30.јуна, тако да послодавци и даље могу да се пријављују на наш програм за радну праксу која им омогућава да креирају запосленог по мери њиховог бизниса. Овај програм за бизнис даје могућност не само да нађу раднике који њима требају него и финансијски даје подршку сваком послодавцу који се пријави за трошкове које имају док траје радна пракса, а и сами млади људи који се јаве за ову радну праксе имају финансијску надокнаду. Значи, није без новца него уз једну мању инансијску фнадокнаду док траје радна обука − најавила је Снежана Павковић из Тимочког клуба.

Према најави, сарадња Тимочког клуба ће се наставити и са другим средњим школама у Алексинцу. Идуће недеље планирају да се састану са представницима из пољопривредне школе и из гимназије.

Иначе, позив за послодавце „Запослени по мери Вашег бизниса” део је пројекта „Знањем до посла”, који је осмишљен да створи предуслове за брже запошљавање младих. У оквиру овог позива, пројекат пружа финансијску и техничку подршку послодавцима за организовање обука на радном месту за младе који траже запослење. Поменути програм подршке олакшаће послодавцима процес избора, обуке (или припреме) и запошљавања нових радника.

Циљ пројекта „Знањем до посла” је повећање запошљивости и запошљавања младих и посредно бржи, одрживи и инклузивни економски развој Србије. Идеја пројекта је да подстакне, подржи и понуди модел трајне сарадње локалних самоуправа, школа, организација цивилног друштва и привредних субјеката како би се младима пружила могућност да науче оне вештине које се траже на тржишту рада и тако лакше дођу до посла.

Смернице за подносиоце и формулари за пријављивање могу се преузети са интернет странице пројекта www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − twelve =