Biro

Незапосленост у Алексинцу и Ражњу

Број лица која су евидентирана као незапослена у Националној служби за запошљавање у Алексинцу је у марту месецу повећан за скоро 6,5 одсто у односу на крај прошле године. Повећана незапосленост је нешто већа у Алексинцу него у општини Ражањ. У марту ове године као незапослене особе водило се њих 6.026 што је за приближно 6,9 одсто више у односу на децембар 2020. године. У истом периоду незапосленост на подручју општине Ражањ је повећана за нешто више од 2,7 одсто или за 17 лица, па је у прошлом месецу тамо било незапослено 638 лица.

У прошлом месецу је настављен тренд повећања незапослености па је у односу на фебруар 72 лица више, а у Ражњу је само 1 особа. Ако упоредимо март ове и прошле године онда имамо позитивне резултате, па је у Алексинцу у прошлом месецу било 60 лица мање на евиденцији него годину дана раније. У Ражњу је супротна тенденција па је за годину дана повећан број незапослених за 47 особа.

Као и до сада, највећи број незапослених, нешто више од 2000 лица, на своје радно место чека до годину дана. од једне до две године на списку је 928 особа, док преко 10 година на посао чека њих 952. Од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци, што се сматра дуготрајном незапошљеношћу, на посао чека нешто више од 4.000 лица или око 67 одсто незапослених.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 5 =