„Змај” обележио свој дан

Основна школа „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Рудник данас је Свечаном академијом и доделом признања радницима који су отишли или одлазе ове школске године у пензију обележила дан установе.

Директорка школе Јелена Петровић обраћајући се присутним гостима захвалила се својим колегама и колегиницама на уложеном труду приликом припреме програма.

− Колектив Основне школе „Јован Јовановоћ Змај” овим поводом је припремио једну дивну приредбу под називом „Живот као на филму” и заиста се надам да ћете сви уживати у реализацији ове представе. Оно што је важно, то је да тим за саму организацију ове приредбе је дао свој максимални труд, допринос и жељу, ентузијазам и самим тим све је то управо резултат једне овакве приредбе – казала је она, поред осталог.

Међу просветним радницима чије је програм дело налази се и Марија Петровић, професор књижевности, која годинама учествује у оваквим активностима. Учесници на позорници су оправдали својим трудом и умећем поверење својих наставника. Било је казивања стихова, драмских приказа, сценских наступа и хорског певања.

Међу званицама је била делегација локалне самоуправе на челу са председником општине Алексинац Далибором Радичевићем.

Ова школа је основана 1945. године, а поред матичне школе раде и издвојена одељења у Рутевцу, Бобовишту, Вукашиновцу, Делиграду и Брадарцу. Матична школа располаже са 12 кабинета, салом за физичко васпитање и отвореним спортским теренима.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =