У „Вожду”: Обележена Недеља здравља уста и зуба

У оквиру Недеље здравља уста и зуба данас је у алексиначкој Основној школи „Вожд Карађорђе” одржан занимљив едукативни скуп. За најмлађе школарце представници Стоматолошке службе Дома Здравља Алексинац одржали су практично предавање о оралној хигијени.

Фотографија: Саша Гидра Марковић

− Имали смо одличну сарадњу са Основном школом „Вожд Карађорђе” , са директорком школе, као и са свим учитељима и наставницима, како по питању саме ове манифестације, тако и по питању организације систематских прегледа за ученике ове школе− казала је, за наш портал, др Мила Миливојевић Јовановић. – Успели смо да заокружимо једну причу, да деца буду боље упозната, да им се да мало више информација како би се ослободили страха и имали жељу да чешће дођу у нашу ординацију и да наставимо сарадњу – закључила је она.

Такође приређена је и изложба ученичких радова на ову тему, а три најуспешнија ученика су и награђена, односно најбољи рад ученика другог, трећег и четвртог разреда. По оцени жирија најбоље радове имали су Милица Јовановић (IV-3), Андрија Аврамовић (III-2) и Давид Ивковић (II-2).

− Била је заиста тешка одлука око изаброра цртежа. Водили смо се тиме, не само како цртеж изгледа, како је нацртан, већ и какву поруку тај цртеж носи и како деца гледају на те ствари − поручила је наша саговорница.

За ученике старијих разреда у оквиру часа биологије организован је квиз у Малој сали ове осмолетке. Малишани су имали и прилику да цртањем кредама у боји по бетону искажу своја размишљања када је у питању ова област.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =