Житковчани одушевили Лоћичане

После дужег времена у лоћичком Дому културе виорило се коло, а са бине чула песма. Синоћ, четврте вечери Михољских сусрета села у Лоћики се обрео ансамбл Културно-уметничког друштва „Младост“ из Житковца, а изложбу домаће радиности, ручних радова и сувенира приказале су чланице Етноудружења „Корман“ из истоименог места.

За разлику од минулих вечери, програм није почео здравичар, али је зато остатак програма протекао како традиција налаже. Песме у духу народне традиције певала је Анђелија Момчиловић, а на народном инструменту, односно на хармоници наступили су Стефан Миладиновић и Дејан Јовановић. Присутна публика је током вечери могла да ужива у играма из Лесковца и Пчиње, а на крају и у народном обичају, тачније кореографији са темом Наджњева се момче и девојче.

Пети сусрет у склопу Михољских сусрета села заказан је за вечерас. У Дому културе у Катуну поново ће гостовата чланице Етноудружења „Корман” из Кормана, а за културно-уметнички програм побринуће се ансамбл КУД-а „Видовдан“ из Великог Дреновца.

И вечерашњи програм почиње у 19 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + seven =