Сутра у Бовну: Вежба како поступити у случају земљотреса

Министарство унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуације на територији села Бован извешће сутра здружену оперативно-тактичку вежбу „СИСТЕМ 2021”, са циљем провере функционалности Система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама.

У склопу вежбе, извршиће се узбуњивање становништва села низводно од Бране Бован, путем 10 електричних сирена за јавно узбуњивање, емитовањем сигнала „опасност од елементарне непогоде – поплава” у току вежбе у трајању од 90 секунди и на крају вежбе емитовањем сигнала „престанак опасности” у трајању од 60 секунди.

Планирано одржавање вежбе на територији општине Алексинац је у периоду од 10 до 12 сати.

Вежба „СИСТЕМ 2021”, у којој ће учествовати око 8.000 људи, на више територија у Србији, приказаће тренутни степен припремљености и синергију свих субјеката и чинилаца у одговору на елементарне непогоде и техничко – технолошке несреће, која досад није извођена у овом формату.

Вежба укључује ангажовање свих субјеката и снага система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама у Републици Србији, како на локалном тако и на републичком нивоу.

Учесници вежбе су припадници Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, субјеката и снага јединица локалних самоуправа, водопривредних предузећа, посебних организација и органа, субјеката од значаја за заштиту и спасавање.

Поменута вежба је планирана да се одржи истовремено на 50 локација, 24 града и 26 општина у Републици Србији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + five =