Занимљиви детаљи са утакмице: Ватрена публика мушка, обезбеђење женско

У последњих неколико деценија многа занимања која су се сматрала искључиво мушким послом постала су опредељење и многих дама. Једно од тих занимања је и физичко обезбеђење. Женске особе са овом професијом су тражене нарочито у колективима и манифестцијама где је велики број припадница лепшег пола. Оне нису реткост ни на догађајима где је претежно мушка публика. Тако је јуче на фудбалској утакмици финала општинског купа између алексиначког „Напреткаˮ и житковачке „Моравеˮ обезбеђење обављала Гордана Васиљевић, председница МЗ Вукашиновац и позната активисткиња у том крају.

Гордани ово није била прва утакмица коју је обезбеђивала. Њу су на градском стадиону у униформи видели навијачи и пре неколико седмица када се играло редовно коло Зоне, групе центар. Тада нам је казала да је имала малу трему, али не и страх. То је разумљиво, јер је ова наша суграђанка завршила прописну обуку и стекла сертификат за обављање основног обезбеђења без оружја.

И док њене другарице проводе пензионерске дане мирно, она је одлучила да помогне својој друштвеној заједници. Мотив стицања сертификата је била њена жеља да обезбеђује догађаје у свом селу и околини, јер је било тешко наћи слободну професионалну службу, а коштало је. Гордана то за своје мештане ради бесплатно. О томе можете опширније прочитати овде.

Када се прочуло да је ова дама положила све што је неопходно за бављење послом физичког обезбеђења почеле су да стижу понуде за радно ангажовање. Гордана је неке од њих прихватила иако јој материјална страна није приоритет јер је инострани пензионер. Она поред друштвеног рада на неки начин промовише и родну равноправност. Пол и године нису препрека када се нешто жели. А Горданини мотиви су доброчинитељски и искрени.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =