Жандармерија осветлала образ

Две екипе Завода за трансфузију крви Ниш имале си пуне руке посла током акције прикупљања крви која је организована за припаднике одреда жандармерије Ниш, а који су стационирани у овдашњој касарни.

Када је заказана акција да добровољно да крв пријавило се скоро 170 припадника ове јединице, а од тог броја данас је прикупљена 151 јединица крви. Иако неупућене чуди овако велики број добровољних давалаца, за њихове надређене то је уобичајан број.

− Овако је увек велики одзив без обзира на обавезе и ангажовања која припадници жандармерије имају. Акције су најчешће у току године два пута, а због наших обавеза једном је обавезно. Овако велики број увек се дешава при крају године, зато што тада имамо мање ангажовања, мање утакмица из тог разлога се оволико припадника пријави − рекао је мајор безбедности Милосав Ивковић.

Како каже један од организатора акције др Бојан Минић, пуковник полиције, шеф одсека за тактичко-медицинску подршку Одреда жандармерије Ниш, они су свесни чињенице да резерве крви у Заводима за трансфузију буду на минимуму пред божићне и новогодишње празнике, па су и овог пута одлучили да на иницијативу њихових радника организују једну већу акцију.

− То је изузетно битно, с обзиром да сви болнички и здравствени центри југа Србије зависе од прикупљених јединица крви нишког Завода за трансфузију крви. Тако да смо све ово организовали како би грађани југа Србије могли да спокојно прославе и божићне и новогодишње празнике − казао је др Минић.

Ово је била последња акција добровољног давања крви, а према плану у наредној години екипе Завода за трансфузију крви Ниш посетиће нашу општину чак 45 пута.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − twelve =