Алексинчанке на међународном турниру у Мајданпеку

Фудбалерке Женског фудбалског клуба Морава учествовале су на четвртом по реду Новогодишњем међународном турниру у Мајданпеку, који је окупио 12 екипа са око 200 фудбалерки из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе.

Алексинчаке су играле две утакмице и у обе су претрпеле пораз; од Речице из Куманова поражене су са 5:0, а Мајданпека 1 такође са 5:0.

− Без обзира што смо и меч против домаћина турнира изгубиле, сматрам да је моја екипа пружила одличну партију. Немамо неопходан број број тренинга у сали и то је превсасходно утицало на то да изгубимо ову утакмицу − сматра Наташа Петровић, тренер ЖФК Морава.

Иначе, највише екипа на турниру, чак девет, било је из Србије (Воша Ас из Новог  Сада, Земун, Јагодина, Левач из Рековца, Машинац из Ниша, Краљица Марија из Врњачке Бање, Морава и две екипе домаћина, ЖРФК Мајданпек), а по једна је дошла из Босне и Херцеговине (Фортуна, Живиница), Северне Македоније (Речица, Куманово) и Црне Горе (Брезница, Пљевља).

У финалу Фортуна из Живинаца са 3:1 победила је фудбалерке Земуна, а на треће место пласирала се екипа домаћина. Николина Вујадин је најбоља играчица турнира, а Амина Мујановић најбољи стрелац и обе су из победничке екипе, док је титула најбољег голмана додељена Марији Крунић из екипе Земуна.

Турнир је протекао у лепом дружењу и одличној атмосфери, а домаћини су обећали да ће наредне године покушати да се у Мајданпеку нађу екипе из некадашњих република бивше Југославије.

Фотографије: Фејсбук ЖРФК Мајданпек

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =