Овај конкурс за директора иде на поправни

Одборници Скупштине општине Алексинац су на седници одржаној 29. децембра подржали више одлука о поверавању обављања послова од јавног интереса, која ће извршавати јавна предузећа ,,Водовод и канализација”, ,,Комуналне услуге”, Предузеће за путеве и стамбено комунлану делатност општине Алексинац. Услуге које ће бити плаћене из буџета у просеку су веће за 5% а као образложење наводи се поскупљење репроматеријала.

Скупштина општина је донела одлуку о спровођењу два јавна конкурса за избор директора Јавног предузећа за путеве и Јавног предузећа ,,Комуналне услуге”. Конкурс у Путевима се поново расписује зато што се на претходном позиву јавила једна особа са непотпуном документацијом. Како мандат досадашњем вршиоцу дужности у овом предузећу Новици Драгичевићу истиче, он је разрешен са ове функције. За новог ВД директора именован је Драган Јовановић, дипломирани инжењер грађевинарства из Алексинца, који је до сада био радник општинске управе.

Општиски парламент је дао сагласност на програме рада и финансијске планове за 2022. годину за више алексиначких установа. Подржан је финансијски план Дома здравља за наредну годину, а који се односи на средства добијена из општинског буџета у висини од 7 500 000 динара. Највише новца биће издвојено за санацију амбуланте у Рутевцу, нешто више од три и по милиона, затим за одржавање возног парка 960 000 и капитално одржавање Дома здравља 925 000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =