За годишњи концерт премијерна игра

Годишњи концерт КУД „Буковик” из Мозгова, како се и очекивало, и овог пута је изазвао пажњу мештана овог алексиначког села па је дворана тамошњег Дома културе била скоро пуна, колико су допустиле епидемиолошке мере.

Сплетове игара из Србије осим домаћина извели су и чланови гостујућих културно уметничких друштава. Са територије наше општине у Мозгово је стигао КУД „Дејан Јовановић Деша” из Тешице, а са стране културно уметничка друштва „Плана” из Велике Плане, „Диша Ђурђевић” из Вреоца, као и Градски фолклорни ансамбл „Зора” из Зајечара.

Домаћини су премијерно пред својом публиком извели и Влашке игре из околине Неготина којима је „Буковик” обогатио свој репертоар.

На крају овог дружења учесницима су уручене захвалнице које ће их подсећати на успешно вече у Мозгову, а заслужним појединцима и колективима признања за допринос у раду КУД „Буковик”. Међу њима је и Општина Алексинац која и финансијски помаже активности овог фолклорног ансамбла.

Осим масовношћу КУД „Буковик” из Мозгова се у овој години може похвалити и успешним наступима на многим манифестацијама. Нарочито су успешни били на „Златном опанку” у Ваљеву.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − three =