То не може: Једнима све, другима ништа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, боравећи крајем прошле седмице у Алексинцу, осим што је у сусрету са интерно расељеним лицима говорио о значају локланих избора у јужној покрајини, осврнуо се и на актуелна дешавања око њеног статуса. Он је казао да се коначно и ми мудро и одговорно понашамо, да смо стали на ноге, да смо подигли земљу са колена. Петковић је још и додао да смо питање Косова и Метохије поново актуелизовали на међународној сцени.

‒ Питање Косова и Метохије поново смо подигли и актуелизовали на међународној сцени, тако да ако је до 2012. то питање било затворено за већину западних држава где нису ни хтеле да разговарају са нама говорећи признајте Косово па ћемо да причамо са вама, ми сада причамо о томе да је једино решење које је могуће за питање Косова и Метохије не да ми признамо Косово и Метохију, јер то нкада нећемо да урадимо, него да се пронађе компромисно решење у оквиру дијалога, јер то је једино могуће – био је изричит први човек Канцеларије.

Петковић је објаснио шта подразумева под компромисом и значај председника државе у тим процесима.

‒ Компромис подразумева да се нађемо на пола пута, или да подједнако добијемо или да подједнако изгубимо. Да једни изгубе све, а други све да добију то не може, не може док је Александар Вучић. Овде неће одлучивати нити страни амбасадори нити тајкуни, него пре свега наш народ који једноставно зна кога бира, који зна одакле је и за које вредности се бори ‒ поручио је Петковић на крају овог дела обраћања присутнима у алексиначкој скупштинској сали протеклог петка.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − 1 =