За алексиначке пензионере пакети само ако држава обезбеди средства

Већ дуже време се алексиначки пензионери са ниским примањима питају да ли ће добити пакете помоћи од оштине, попут оних који су подељени у Београду, Нишу и другим гадовима. На ово питање, председник општине Алексинац Ненад Станковић не даје баш оптимистичан одговор јер каже да у буџету нема новца за таква давања. Он објашњава да би бројност пензионера захтевала велика издвајања, а још је неизвесно какве је финансијске последице по општински буџет оставила криза изазвана коронавирусом.

‒ Што се тиче помоћи пензионерима, нарочито онима који имају испод 30 хиљада пензију, ако држава буде обезбедила средства за тако нешто ми ћемо их дистрибуирати. Ми такве пензионере имамо 9.100 на подручју наше општине, што је импозантна бројка. Прилив у буџету је сада изузетно мали, питање је како ћемо и чега морати да се одрекнемо ове године у буџету и ми новац за тако велико, опсежно давање немамо – каже Станковић. 

Он подсећа да су из буџета обезбеђени пакети помоћи за породице које по критеријуму Центра за социјални рад на територији општине живе најтеже. Њима је подељено 1.700 пакета хране и хемијских средстава.

Према неким нашим незваничним сазнањима, за пакете пензионерима из општинске касе морало би да се издвоји око 20 милиона динара.

 

2 коментара

  1. Aleksinacka samouprava je naj nesposobnija na kugli zemaljskoj,ne samo ova vec I sve prethodne. A drzavi smo uvek bili poslednja rupa na svirali.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − six =