Paviljon Pink

Vulin otvorio paviljon „Pink“

Korisnici usluga i zaposleni u Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini ubuduće će imati bolje uslove za život i rad, zahvaljujući adaptiranom paviljonu „Pink“ površine oko 820 kvadratnih metara u kome će biti smešteno 43 štićenika. Za radove na objektu i prostoru oko zgrade Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je skoro 40 miliona dinara. Obraćajući se prisutnima, prilikom svečanog otvaranja paviljona, u subotu 1. aprila, direktor ustanove u Kulini Vojkan Stanojević istakao je da će uređenje ove zgrade značajno doprineti kvalitetu usluga.

Vulin i Stanojević
direktor Vojkan Stanojević i ministar Aleksandar Vulin

–    Ovde će biti smešteni korisnici sa najbolje očuvanim sposobnostima i bitno nam je da ta deca žive životom dostojnim čoveka. Pored „Pink“ paviljona, kako ga zovemo zbog boje kojom je okrečen, postoje sportski tereni gde će oni da se bave sportom, naravno u skladu sa svojim psihofizičkim mogućnostima. Možemo se pohvaliti, dok čekamo deinstitucionalizaciju, da naša ustanova može da pruža najbolje usluge, rekao je Stanojević.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je svečano otvorio renovirani paviljon, istakao je da je Republika Srbija socijalnim ustanovama u opštini Aleksinac proteklih godina dodelila značajna sredstva.
–    U samom Aleksincu ministarstvo rada je od 2014. godine u sve ustanove socijalne zaštite uložilo preko 111 miliona dinara. Aleksinac to zaslužuje, zato što je opština u kojoj se socijalno odgovorno ponaša i koja ima veliki broj usluga. Upravo zato mi smo Aleksincu ove godine dodelili 10.180.000 dinara namenskih transfera za usluge u zajednici. Prošle godine je to bilo nešto preko pet miliona dinara. Kao što vidite, socijalna zaštita je prepoznata od strane države, za nju će biti više novca i više pomoći za sve one kojima je pomoć potrebna, rekao je Vulin.
Resorno ministarstvo je za potrebe Doma u Kulini od 2014. godine izdvojilo više od 77 miliona dinara.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + nine =