Veliki odziv iznenadio i organizatore

U Hali sportova u Aleksincu juče je održan prvi Međunarodni džudo turnir „Aleksinac 2020” koji je okupio 298 takmičara iz 38 klubova iz Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije i, naravno, Srbije. Ovako veliki odziv prijatno je iznenadio i same organizatore koji su se maksimalno potrudili da nadmetanje protekne u najboljem redu.

U ukupnom plasmanu najbolji je Džudo klub „Niš” iz Niša, ispred „Respekta” iz Sofije (Bugarska) i domaćina i organizatora takmičenja, Džudo kluba „Aleksinac”.

U kategoriji starijih poletaraca najbolja je ekipa DŽK „Respekt” iz Sofije, a među starijim poletarkama titulu najboljih ponele su predstavnice Sportskog džudo udruženja „Sokobanja” iz Sokobanje. U kategoriji mlađih pionira i mlađih pionirki, najbolje su ekipe džudo klubova „Niš” i „Brus” iz Brusa. Najbolji kadeti su iz Džudo kluba „Rakovica” iz Beograda, a najbolje kadetkinje iz DŽK „Drobeta” iz Turn Severina (Rumunija). Najbolje ekipe u svakoj od kategorija nagrađene su peharima.

Takmičari Džudo kluba „Aleksinac” izborili su 12 medalja i šest petih mesta.

Zlatna odličja osvojili su: Lazar Stanković (kadeti, 55 kg), Ilija Trajković (ml. pioniri, 55 kg) i Nevena Mikić (st. poletarke, + 43 kg). Srebrne medalje pripale su: Zoranu Trajkoviću (kadeti, 81 kg), Lazaru Stoilkoviću (ml. pioniri, 66 kg), Iskri Jovanović, st. poletarke, 43 kg), Kseniji Milošević (ml. pionirke, 48 kg) i Lazaru Rusimoviću (ml. pioniri, +66 kg), a bronzane Ognjenu Latinskom (ml. pioniri, 55 kg), Vuku Petroviću (ml. pioniri, 42 kg), Aleksu Miloševiću (st.poletarci, 42 kg) i Davidu Milojeviću (st. poletarci, 46 kg).


Zahvalnice i pokloni 

Pre početka takmičenja, Hor „Pevnica” otpevao je himnu „Bože pravde”, a plesna grupa Udruženja srpskih prijatelja sporta iz Žitkovca izvela je jednu numeru. U znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji turnira uručene su zahvalnice Opštini Aleksinac, Sportsko-rekreativnom centru Aleksinac (SRCA) i Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac” u Lipovcu. Prestavnici svih ekipa dobili su prigodne poklone.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

two − two =