Велики одзив изненадио и организаторе

У Хали спортова у Алексинцу јуче је одржан први Међународни џудо турнир „Алексинац 2020” који је окупио 298 такмичара из 38 клубова из Румуније, Бугарске, Северне Македоније и, наравно, Србије. Овако велики одзив пријатно је изненадио и саме организаторе који су се максимално потрудили да надметање протекне у најбољем реду.

У укупном пласману најбољи је Џудо клуб „Ниш” из Ниша, испред „Респекта” из Софије (Бугарска) и домаћина и организатора такмичења, Џудо клуба „Алексинац”.

У категорији старијих полетараца најбоља је екипа ЏК „Респект” из Софије, а међу старијим полетаркама титулу најбољих понеле су представнице Спортског џудо удружења „Сокобања” из Сокобање. У категорији млађих пионира и млађих пионирки, најбоље су екипе џудо клубова „Ниш” и „Брус” из Бруса. Најбољи кадети су из Џудо клуба „Раковица” из Београда, а најбоље кадеткиње из ЏК „Дробета” из Турн Северина (Румунија). Најбоље екипе у свакој од категорија награђене су пехарима.

Такмичари Џудо клуба „Алексинац” изборили су 12 медаља и шест петих места.

Златна одличја освојили су: Лазар Станковић (кадети, 55 кг), Илија Трајковић (мл. пионири, 55 кг) и Невена Микић (ст. полетарке, + 43 кг). Сребрне медаље припале су: Зорану Трајковићу (кадети, 81 кг), Лазару Стоилковићу (мл. пионири, 66 кг), Искри Јовановић, ст. полетарке, 43 кг), Ксенији Милошевић (мл. пионирке, 48 кг) и Лазару Русимовићу (мл. пионири, +66 кг), а бронзане Огњену Латинском (мл. пионири, 55 кг), Вуку Петровићу (мл. пионири, 42 кг), Алексу Милошевићу (ст.полетарци, 42 кг) и Давиду Милојевићу (ст. полетарци, 46 кг).


Захвалнице и поклони 

Пре почетка такмичења, Хор „Певница” отпевао је химну „Боже правде”, а плесна група Удружења српских пријатеља спорта из Житковца извела је једну нумеру. У знак захвалности за помоћ у организацији турнира уручене су захвалнице Општини Алексинац, Спортско-рекреативном центру Алексинац (СРЦА) и Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац” у Липовцу. Преставници свих екипа добили су пригодне поклоне.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =