Veliki odziv aforističara

Na konkurs za najbolji aforizam koji je raspisalo Udruženje stvaralaca u kulturi „Zavičaj” iz Žitkovca stigli su radovi pedesetak autora iz Srbije. Ovaj konkurs je raspisan u okviru manifestacije „Dani satire” koja se organizuju u znak sećanja na Pavla Tončića, satiričara iz Žitkovca.

U Udruženju „Zavičaj” su prezadovoljni odzivom posebno zbog činjenice da je konkurs raspisan prvi put i da su na njemu učestovovali aforističari iz Beograda, Niša, Zrenjanina, Vršca, Kruševca i drugih gradova i mesta iz Srbije.

Nagrade za autore prva tri najbolje ocenjena aforizma od strane žirija dodeliće USUK „Zavičaj” a predviđena je i specijalna nagrada koju dodeljuje porodica Pavla Tončića.

Tročlani žiri koji čine Miodrag Tasić, aforističar, Katarina Gajić, profesorka srpskog jezika i književnosti i Zoran Živković, karikaturista, rezultate konkursa objaviće do kraja meseca.

Zbog pandemije korona virusa, „Dani satire” i uručenje nagrada će umesto 30. maja, kako je prvobitno bilo najavljeno, biti održani prvog vikenda u septembru.

Rezultati konkursa biće objavljeni na Fejsbuk stranici USUK „Zavičaj” i na našem portalu.

Izvor naslovne fotografije: „Dani satire” 2019. godine (arhiva).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − 12 =