Savet za saobraćaj

Савет за саобраћај наставља поделу дечјих ауто-седишта

Двадесетак родитеља прворођене деце добиће ауто-седишта, одлучено је на јутрошњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац. До завршетка позива пристигле су 22 пријаве. Од тог броја једна пријава је одбијена, јер је дете рођено у 2018. години, а по једном захтеву потребна је допуна документације, па је још неизвесно да ли ће приликом наредне поделе бити уручено 20 или 21 ауто-седиште за децу.

Фото: Из архиве

 

У наставку заседања чланови Савета су, на основу извештаја комисије која је обишла терен, одлучили да се у Стублини постави огледало на главном путу, али само једно иако је у захтеву стајало да је потребно поставити три огледала.

На данашњој седници Савет је прихватио и предлог регулације саобраћаја за време извођења радова на деоници пута Корман-Горњи Љубеш у дужини од једног километра који ће почети ускоро. За време радова саобраћај ће се одвијати наизменично, осим за време асфалтирања.

До краја седнице чланови савета чули су извештај комисије о стању на раскрсници у Горњем Љубешу, па је одлучено да се ту постави огледало. Једно огледало ће бити постављено и у Солунској улици у Житковцу, два у Новојастребачкој у Алексинцу, а Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац послаће захтев Управљачу регионалних путева за дозволу да постави огледало и у Суботинцу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − five =