Велики одзив афористичара

На конкурс за најбољи афоризам који је расписало Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца стигли су радови педесетак аутора из Србије. Овај конкурс је расписан у оквиру манифестације „Дани сатире” која се организују у знак сећања на Павла Тончића, сатиричара из Житковца.

У Удружењу „Завичај” су презадовољни одзивом посебно због чињенице да је конкурс расписан први пут и да су на њему учестововали афористичари из Београда, Ниша, Зрењанина, Вршца, Крушевца и других градова и места из Србије.

Награде за ауторе прва три најбоље оцењена афоризма од стране жирија доделиће УСУК „Завичај” а предвиђена је и специјална награда коју додељује породица Павла Тончића.

Трочлани жири који чине Миодраг Тасић, афористичар, Катарина Гајић, професорка српског језика и књижевности и Зоран Живковић, карикатуриста, резултате конкурса објавиће до краја месеца.

Због пандемије корона вируса, „Дани сатире” и уручење награда ће уместо 30. маја, како је првобитно било најављено, бити одржани првог викенда у септембру.

Резултати конкурса биће објављени на Фејсбук страници УСУК „Завичај” и на нашем порталу.

Извор насловне фотографије: „Дани сатире” 2019. године (архива).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + fifteen =