Veliki jubilej žitkovačkog kluba

Na dan Svete Trojice, 17. juna 1930. godine, grupa žitkovačkih sportskih entuzijasta, uglednih intelektualaca i zanatlija na „Starom groblju” kod četiri bresta, uz trinaest svojeručnih potpisa, oformili su Fudbalski klub „Morava”, koji ove godine obeležava značajan jubilej – 90 godina postojanja kluba. Ime klubu dao je Dragutin Popović, industrijalac i vlasnik crepane. Svoju prvu utakmicu odigrali su protiv ekipe „Deligrada” iz Aleksinca. Trenutno se takmiče u Zoni „Centar” gde su, usled pandemije korona virusa i prekida odigravanja svih sportskih takmičenja, zauzeli treće mesto.

Veliki jubilej „Morave” biće obeležen u nedelju, 14. juna. Najpre će u sali Mesne zajednice Žitkovac biti prikazana izložba umetničkih slika, fotografija, zahvalnica, zastavica i pehara kluba, koja će svečano biti otvorena u 12 sati. Potom će od 14 sati uslediti prijateljska utakmica kadeta FK „Morava” i FK „Aca Menta” iz Svrljiga.

Nakon toga, od 15 sati i 30 minuta nastupiće Kulturno-umetničko društvo „Mladost” iz Žitkovca, a pola sata kasnije biće odigrana i utakmica između prvotimaca „Morave” i „Hajduka” iz Rujevice.

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 − 8 =