Небо изнад Алексинца и даље нестабилно

Синоћно невреме које је протутњало општином Алексинац прошло је само са кишом и срећом без града. У појединим деловима општине било је више падавина, па су пљусакови са грмљавином највише воде оставили према Јастребцу и Лесковику, док је у подбуковичким селима и у централном делу општине пало најмање кише.

Према јутрошњим подацима на сајту Републичког хидрометеоролошког завода у Мозгову је било најмање падавина и то 3,2 литра кише по метру квадратном, док је на мерном месту у Глоговици измерено литар више. Највећа цифра је у Рсовцу где је измерено скоро 21 литар кише. Према Јастребцу је такође било доста падавина, односно у Врћеновици је измерено 10 и по литара кише по метру, а у Породину 6 литра више, односно 16,5. У Гредетину већ дужи период нема мерног места које бележи статистику за тај део општине, али и у том крају је сигурно било обимнијих падавина, јер је подно Великог Јастребца, у крушевачком Рибару јутрос измерено 31,4 литра кише.

Да ли ће и данас после подне бити нових падавина остаје да се види, али судећи према временској прогнози и наредних дана биће променљиво облачно, топло, спарно и нестабилно са пљусковима и грмљавином, а понегде се очекују и грмљавинске непогоде са градом и обилнијим пљусковима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + sixteen =