korona virus

Вирус у Алексинцу: Одлази, али има га још

Подаци на сајту Министарства здравља КОВИД 19.рс указују да се периодично бележи присуство вируса корона код грађана са подручја општине Алексинац. Последњи такави случај је забележен шестог, а незванично и деветог јуна, када је код по једне тестиране особе забележен вирус, а пре тога, такође једно лице је било позитивно 29. маја. У осталим данима није било евидентираних новозаражених.

Када су у питању околне средине, деветог јуна у Нишу је било шест новозаражених, истог дана у Крушевцу једна особа, док их у Сокобањи, Сврљигу и Ражњу није било. У Ражњу и Сврљигу нема новооболелих у јуну, а у Сокобањи је била једна позитивна особа првог, као и петог јуна.

Јуче су у самоизолацији биле само четири особе са подручја општине Алексинац, што је знатно мање него 22. маја када их је било 99. Од тог дана све је мање било изолованих грађана. Од почетка епидемије евидентирано је 223 особа са подручја наше општине које су биле позитивне на вирус.

Неколико појединачних случајева у пар последњих дана указују на потребан опрез када је у питању вирус и да још увек све није готово. Зато је неопходно да сваки грађанин процени шта је за њега безбедно, а шта није, и у складу са тим да се и понаша.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =