Велики јубилеј житковачког клуба

На дан Свете Тројице, 17. јуна 1930. године, група житковачких спортских ентузијаста, угледних интелектуалаца и занатлија на „Старом гробљу” код четири бреста, уз тринаест својеручних потписа, оформили су Фудбалски клуб „Морава”, који ове године обележава значајан јубилеј – 90 година постојања клуба. Име клубу дао је Драгутин Поповић, индустријалац и власник црепане. Своју прву утакмицу одиграли су против екипе „Делиграда” из Алексинца. Тренутно се такмиче у Зони „Центар” где су, услед пандемије корона вируса и прекида одигравања свих спортских такмичења, заузели треће место.

Велики јубилеј „Мораве” биће обележен у недељу, 14. јуна. Најпре ће у сали Месне заједнице Житковац бити приказана изложба уметничких слика, фотографија, захвалница, заставица и пехара клуба, која ће свечано бити отворена у 12 сати. Потом ће од 14 сати уследити пријатељска утакмица кадета ФК „Морава” и ФК „Аца Мента” из Сврљига.

Након тога, од 15 сати и 30 минута наступиће Културно-уметничко друштво „Младост” из Житковца, а пола сата касније биће одиграна и утакмица између првотимаца „Мораве” и „Хајдука” из Рујевице.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 11 =