Вечерас позоришна комедија, улаз бесплатан

Љубитељи позоришне уметности у Алексинцу захваљујући Градском позоришту „Театар 91” имаће прилику наредних дана да погледају две бесплатне представе ансамбала из Уба и Јагодине. Вечерас у сали Дома културе од 20 часова, на репертоару је представа „Бајка о позоришту” позоришта „Раша Плаовић” из Уба.

Овај позоришни комад је комедија који се бави положајем културе у нама и око нас, као и темом како политички слој друштва посматра уметност и њен значај, те кроз критику друштва доноси горак укус стварности. Представу је режирао Душко Ашковић.

Следеће седмице, у уторак 12. априла, на алексиначку позорницу долази Градско позориште из Јагодине са позоришном представом „Опет плаче ал’ сад од среће”. У комаду се говори о пет судбина које се на неки начин могу описати као црне и комичне. Представа је рађена по тексту Новице Савића, а режирао ју је Бранко Поповић, алексинчанима познат са овдашњих фестивала. Публика у Алексинцу имала је прилику да овај комад види на ПИП-у 2017. године у извођењу Књажевско-српског театра из Крагујевца. Ово је сада добра прилика да се погледа поново представа и упореде достигнућа једног професионалног и једног аматерског позоришта.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − seven =