Дани демократске културе у основној школи

У оквиру тематске недеље посвећеној демократској култури, у основној школи „Јован Јовановић Змај”, на Алексиначком Руднику, 8. априла одржана је активност „Шта би било кад би било”, поводом обележавања Светског дана Рома. Ова активност је реализована уз помоћ пројекта „Квалитетно образовање за све”.

Уз заједнички рад ученика старијих и млађих разреда, наставника и педагошког асистента,публика је уживала у пригодном програм у виду представе, која садржи мотиве ромских обичаја и ромског начина живота. Главни организатор ове представе била је Ивана Османовић, педагошки асистент.

Ова тематска недеља била је испуњена играма, песмама, изложбама, радионицама. Ученици су имали прилике да разговарају са родитељима својих другара, који су их упознали са специфичностима свог посла. Највише пажње ученицима привукла је жена, чије је занимање ватрогасац. Такође, ученици су се опробали у разним пословима. Дечаци су садили цвеће, месили хлеб, а девојчице су имале прилике да се упознају са ауто-механичарским занатом. Једна од занимљивих активности била је и „Тајни друг”, те су ученици из свих разреда, у оквиру одељења, размењивали поклоне.

Директорка ове школе, Јелена Вујић Петровић каже да је овај пројекат, који је реализован под покровитељством Савета Европе и Европске уније, испунио очекивања ученика и наставника ове школе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 3 =