Уз Савиндан, Дан школе и уручење диплома

Свечано је данас било и у Академији васпитачко-медицинских струковних студија – Одсек Алексинац која данас, на Савиндан, поред школске славе, обележава и свој дан школе пригодном Светосавском академијом. Наиме, некадашња алексиначка Висока школа за васпитаче струковних студија директан је наследник некадашње Учитељске школе основане 1871. године у Крагујевцу.

Након химне Светом Сави, коју су извеле студенткиње Нађа Грујић и Милица Живковић уз клавирску пратњу професорке Марине Гавриловић, алексиначко свештенство приступило је освећењу и резању славског колача.

Овогодишњи домаћин школске славе била је Анкица Симона Ковачевић, која је део колача предала својој колегиници Александри Милошевић, која ће се у улози колачара наћи следеће године.

Присутне часне оце, госте, некадашње и садашње професоре и студенте поздравио је најпре др Игор Петровић, руководилац Одсека васпитачких студија Алексинац, а потом и председница Академије др Зорица Дуковић, професор струковних студија.

Занимљиву и разиграну сценску приредбу „Будућност бележимо слогом, миром и љубављу” извели су малишани из мешовите групе Предшколске установе „Лане”, коју су спремили са својим васпитачицама Иваном Раичевић и Биљаном Марковић.

По традицији, уследило је уручење диплома студентима који су прошле 2023. године завршили по свим програмима. Овом приликом уручено је 50 диплома основних студија, 47 диплома Мастер струковни васпитач и једна диплома специјалистичких студија.

У име алексиначке локалне самоуправе догађају је присуствовао начелник Општинске управе Дејан Милошевић, у пратњи супруге Александре, која је једна од овогодишњих мастер дипломаца у овој установи, као и Александар Миленковић из општинске Канцеларије за младе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =