Уз приредбу за Дан школе и награде за најуспешније

Основна школа „Стојан Живковић – Столе” у Трњану, свечаном академијом, коју су припремили ученици и наставници, данас је обележила дан установе. Тим поводом, најуспешнијим ученицима су додељење књиге са посветом, док су наставници, који су постигли запажане радне успехе, добили захвалнице. И поред лошег матријалног положаја просвете, школа је успела да обезбеди одређене награде за оне који су ове године из установе отишли у пензију.

Директор школе, Саша Анђелковић, захвалио се ученицима и просветним радницима на уложеном труду и постигнутим успесима на различитим такмичењима. Он је у изјави за наш медиј казао да је задовољан безбедношћу у школи и на томе се стално ради. Такође, део активности је усмерен и на побољашње услова рада у свих 30 одељења која раде у оквиру три осморазредне и 7 четвороразредних школа.

— У протеклом периоду имали  смо мало озбиљнију и већу инвестицију у вези са заменом столарије у матичној школи. Сам поступак те енергетске ефикасности смо успели на неки начин да решимо, тако што смо заменили комплет столарију у матичној школи. Поред матичне школе, увек, сваке године и у скоро свим издвојеним одељењима, увек постоје ситнице које се раде и дорађују. Стварају се бољи услови рада. Пре свега кречењем, заменом, такође неких прозора, врата, набавка новог намештаја за ученике — каже наш саговорник.

Директор Анђелковић је родом, и живи у крају где је лоцирана ова школска установа, што је на неки начин и предност за родитеље и ученике. Како каже, неки од садашњих родитеља су његови бивши ученици, и комуникација је добра. Они најчешће имају ту слободу да се прво обрате директору, а затим и наставницима. У таквој атмосфери нису изостали ни резултати, када су у питању радна дисциплина и безбедност у школи.

— Што се тиче безбедности ученика и запослених, увек је на првом месту. Конкретно, средина у којој наши ученици похађају школу, можемо рећи да је то релативно мирна средина. Нисмо имали никаквих озбиљнијих случајева када је у питању насиље над ученицима, вршњачко насиље или било који други вид насиља. Имамо информацију, када кажем то, трудимо се да имамо сазнања без обзира на то да ли се нешто дешава у школи или ван ње, водимо рачуна о нашим ученицима. Искрено речено, нисмо имали никаквих већих случајева, поступака нити смо пак имали поступке за изрицање неких мера — објашњава први човек ове школске установе.

Поводом Дана школе издат је и школски часопис Основне школе „Стојан Живковић – Столе” у Трњану под називом „Школско звоно”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =