О саобраћају се учи од малих ногу

Стручни тим алексиначког Црвеног крста је наставио са својом праксом, па је јуче одржао два предавања о безбедности деце у саобраћају. Предавања су одржана за ученике Основне школе „Свети Сава” – одељења у Суботинцу и Мозгову.

Предавању су присуствовали ученици млађих разреда, тачније од првог до четвртог, где им је одржано предавање о основним саобраћајним правилима. Предавање је држао активиста-волонтер Црвеног крста Лазар Пешић који је деци предочио значај безбедности у саобраћају и на шта треба да обрате пажњу, јер су они најосетљивији учесници у саобраћају.

Пре јучерашњег, одржана су још два слична предавања и то у истуреном одељењу алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе” у Алексиначком Бујмиру и истуреном одељењу Основне школе „Стојан Живковић Столе” из Трњана у Гредетину.

Према најави из Црвеног крста и у наредном периоду наставиће са едукацијом најмлађих ученика и у другим школама, с тим да ће традиционалну обуку преласка улице за прваке одржати почетком септембра заједно са представницима Саобраћајне полиције.

Извор фотографија: Црвени крст Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 19 =