Уз љубав, разумевање и поштовање обележен Дан школе

Основна школа „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику данас је прославила свој Дан, приредивши за присутне пригодан програм, који су извели ученици ове установе претежено на дијелекту. То је изазвало пажњу и одобравање публике. Сценарио и текст је приредила Марија Петровић, наставница српског језика.

У име слављеника, присутне ученике, родитеље и госте поздравила је директорка школе Јелена Петровић, која је осим речи добродшлице, упутила и речи хвале ђацима на постигнутим резултатима у школској години и замолила их је да тако наставе.

Директорка није заборавила ни просветаре који одлазе у пензију, па им је упутила посебан поздрав са жељом да имају дугу, здраву и успешну пензију. Она је у духу назива данашње приредбе „Љубав и на дијалекту исто значење има”, поручила да љубав, поштовање  и разумевање треба да буду мото свих нас.

Наравно, и на овом школском окупљању се осетила атмосфера настала после ђачке трагедије у Београду. Програм се састојао од прикладног музичког садржаја, али без игре, а међу ученицима, родитељима и гостима, осетио се мир уз тишину, примерени трентку у коме се налазимо као заједница и друштво.

Међу данашњим гостима били су и представници локалне самоуправе на челу са председником општине Алексинац Далибором Радичевићем. Ту су се нашли и директори осталих основних школа, као и поједини директори јавних установа.

Иначе пре данашњег обележавања, цела седмица под називом „Змајева недеља” је била у знаку догађаја и активности посвећени Дану школе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =