Ухапшени малолетници због крађа од милион и по динара

Због постојања основане сумње да су извршили 16 кривичних дела тешка крађа и две крађе, припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу поднеће кривичну пријаву против шеснаестогодишњака из околине Алексинца и седамнаестогодишњака из  Алексинца Вишем јавном тужилаштву у Нишу, стоји у данашњем саопштењу Полицијске управе Ниш.

Сумња се да су малолетници у периоду од децембра 2017. године до децембра ове године на подручју Алексинца, користећи одсутност власника, улазили у куће, викендице и гараже из којих су износили телевизоре, лаптопове, апарате за кафу, косилице, бушилице, алат и акумулаторе из возила чиме су оштетили грађане за око 1.500.000 динара.

Полиција је претресом породичне куће осумњиченог шеснаестогодишњака пронашла део предмета који потичу из кривичних дела и они ће бити враћени власницима, наводи се у саопштењу.

Из ПУ Ниш додају да постоје основи сумње да су малолетници у Алексинцу извршили и кривично дело тешка крађа на дрзак начин, када су оштећеној старијој жени отели торбу и узели новац, мобилни телефон и лична документа, који су враћени оштећеној.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 7 =