Udruženje penzionera Aleksinac proslavilo sedam decenija postojanja i rada

Udruženje penzionera Opštine Aleksinac danas je prigodnom svečanošću obeležilo značajan jubilej – sedam decenija postojanja i rada. Udruženje koje je osnovano odmah posle oslobođenja 1946. godine, već u svojoj prvoj godini postojanja uključilo se u obnovu ratom razrušene zemlje, ali i u rešavanje socijalnih problema kojih je u to vreme bilo previše.

Kako su godine prolazile, tako je i udruženje polako ali sigurno radilo na stvaranju boljih uslova za život penzionera, kao i na omasovljivanju i mesnih organizacija u naseljima. Danas u 43 mesne organizacije Udruženje penzionera okuplja oko 4000 članova. Stalni zadatak je omasovljenje članstva i formiranje organizacija u svim naseljima u kojima postoji interesovanje penzionera.

Udruženje je radilo, i sada radi, na ugovaranju ogreva i paketa suhomesnatih proizvoda, lisnatog testa i pilećeg mesa po nižim cenama i uz otplatu na nekoliko rata. U fokusu rukovodstva organizacije je i životno osiguranje penzionera, kao i čitav niz drugih aktivnosti.

U znak zahvalnosti za dobru saradnju, najzaslužnijim organizacijama i pojedincima uručene su zahvalnice. Današnjoj svečanosti prisustvovali su brojni gosti, među kojima su bili i predstavnici lokalne samouprave i penzionerskih organizacija iz ovog dela Srbije.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + nineteen =