Dan opštine Ražanj obeležen uz svečanu sednicu i prigodan program

Pripremio Ninoslav Miljković

Svečanom sednicom i akademijom, uz polaganje cveća na spomen obeležja iz oslobodilačkih ratova, danas je u Ražnju obeležen dan opštine. Na radnom delu sednice donete su odluke o ovogodišnjim dobitnicima nagrada i priznanja, koja se tradicionalno dodeljuju povodom ovog dana. Uz mnogobrojne goste, među kojima je bio i nekadašnji ministar Velimir Ilić, ta priznanja uručena su na svečanoj akademiji koja je priređena u nastavku.

Prisutnima je prikazan i video zapis na kome su predstavnici opštine predstavnci opštine prezentovali ono što su radili u proteklih godinu dana. Bilo je tu sanacija mostova, puteva, domova kultura, doma zdravlja, predškolskih ustanova i svega onoga što spada u delatnost jedne lokalne samouprave.

Nevladina i humanitarna organizacija „Karitas“ ovogodišnji je dobitnik pohvale za dobrobiti u realizaciji međuopštinskog projekta „Smanjenje društvene isključivosti u ruralnim oblastima kroz održivu uslugu pomoć u kući“. Ovaj projekat odobrila je Evropska unija, a zajednički ga sprovode „Karitas“ i centri za socijalni rad opština Aleksinac i Ražanj. Pohvalu je u ime ove organizacije primio Marko Maksimović, koordinator projekta.

Isto priznanje dobio je i Sportski savez opštine Ražanj za doprinos u promociji i razvoju sporta, zdravih stilova života i zdravih navika, a nagradu je u ime saveza primio Dušan Rakić.

Pohvalu SO Ražanj dobilo je i Udruženje pčelara Ražanj za izuzetan doprinos u edukaciji svojih članova, povećanju kvaliteta pčelinjaka i omasovljenju pčelarstva u opštini. Pohvalu je primio Dejan Blagojević, predsednik ovog udruženja.

Dobrica Stanojević iz Skorice, zaposlen u službi za katastar i nepokretnosti u Ražnju dobitnik je zahvalnice za sveobuhvatno zalaganje na poslu, kao i za aktivno zalaganje za rešavanje zahteva građana, privrede i uprave, čime je umnogome doprineo ostvarivanju razvojnih ciljeva opštine.

Među nagrađenima su i učenici ovdašnjih osnovnih škola, koji su dobili i novčane nagrade. To su učenici koji su u prošloj školskoj godini učestvovali na republičkim takmičenjima iz srpskog jezika, stranih jezika i prirodnih nauka.

U čast Dana opštine svake godine održava se i Opštinski fudbalski kup, a ovogodišnji pobednik je FK Bukovik iz Ražnja. Predstavniku ovog fudbalskog kluba uručen je pobednički pehar.

Ražanj je proslavio 72. godišnjicu od oslobođenja u Drugom svetskom ratu i 41. godišnjicu kako je proglašen za grad.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 8 =