У Житковцу: КУД „Младост” концертом обележио осму годину рада

Културно-уметничко друштво „Младост” из Житковца у суботу је обележило још једну годину рада традиционалним годишњим концертом у сали биоскопа „Морава”. КУД „Младост”, који тренутно броји четрдесетак играча у две старосне категорије, успешно ради и постоји осму годину и труди се да кроз фолклор представи своје место на такмичењима и културним манифестацијама у земљи и иностранству.

Млађа и старија селекција овог друштва представила се публици, која је испунила салу биоскопа, играма из Лесковца, Девојачким колом, надигравањем и игром „Хајд’ поведи весело”.

Поред домаћина своје наступе имали су и КУД „Ливадице” из Доње Ливадице код Велике Плане, затим КУД „Радинац” из истоименог места у околини Смедерева и КУД „Дубока” из Јагодине. Културно-уметничко друштво „Читлук” је било спречено да наступи ове вечери, али њен представник је својим присуством подржао рад овдашњег КУД-а.

Овај концерт је био и прилика да се КУД „Младост” захвали свима онима који подржавају њихов рад и пријатељима, фолклорним друштвима, која су се одазвала позиву да учествују у програму обележавања.

Годишњи концерт КУД-а „Младост” био је хуманитарног карактера, за помоћ нашем суграђанину Марку Кованџићу из Житковца, и овом приликом успешно је прикупљено 28.450 динара које ће бити уплаћене на рачун фондације „Буди хуман”. Ова акција је успешно спроведена уз помоћ Црвеног крста Алексинац.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =