У Завичајном одељењу: Подстрек житковачким школарцима за локалну историју

Библиотека „Вук Караџићˮ у Алексинцу је наставила своје активности на упознавању ученика са својим фондом, нарочито са насловима који се односе на локалну историју, као и на живот и рад знаменитих личности пореклом са ових простора.

Како је саопштено из ове установе, поводом актуелног наградног конкурса ,,Знамените Алексинчанке и Алексинчаниˮ свакодневно се повећава интересовање ученика и наставника основних и средњих школа са територије целе општине за посете Завичајном одељењу библиотеке. Данас су у посети били ученици ОШ ,,Вук Караџићˮ из Житковца са својим наставником историје Миланом Петровићем.

У пристиглом допису из Библиотеке нашој редакцији наводи се и: „Тема коју на овогодишњем конкурсу обрађују ученици основнх школа је лик и дело генерала Михаила Рашића, тако да су ученици имали прилику да из Завичајног одељења добију додатни материјал за израду својих радова којима ће учествовати на наградном конкурсу. Такође су се упознали и са фондом овог одељења и добили потребне информације о улози и значају Завичајног одељењаˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + eighteen =