Не смемо дозволити да се њихове жртве забораве

Одбор за обележавање празника, историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац, обележио је данас, 3. фебруара, 80. годишњицу погибије бораца Озренско-партизанског одреда. Међу страдалим борцима су и Момчило Поповић, партијски руководилац и Дракче Миловановић, комесар одреда.

Церемонија полагања венаца на спомен-костурницу испред Основне школе „Љупче Николићˮ одржана је у 11 сати.

− Осамдесет година је скоро читав животни век, али ми не смемо дозволити да се њихове жртве забораве, јер то су биле жртве за слободу српског народа, за оно што ми данас уживамо, да можемо слободно да се крећемо, живимо и радимо. Оно што желим да кажем је моја жеља да млади људи више знају о томе. Има неких добрих акција. Ученици Основне школе ‘Љупче Николић’ за дан школе увек имају тематски састав, чији је то споменик испред школе и пишу доста на ту тему. То што напишу, објаве у свом часопису који имају и који поводом Дана школе објављују − рекао је Мића Милојевић, секретар Удружења бораца, обраћајући се присутнима.

Венце на спомен-костурницу су најпре положили потомци погинулих бораца, потом делегација Општине Алексинац, а затим Удружења бораца НОР-а.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 12 =