У току је конкурс за подизање засада воћа

Један од конкурса за унапређење пољопривредне производње које расписује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је и онај који се односи на подизање вишегодишњих засада воћа.

Захтев за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства кроз подршку подизања вишегодишњих производних засада воћака и хмеља за 2023. годину, по овом Јавном позиву, подноси се у периоду до 17. августа 2023. године, а за производне засаде јагода подигнуте у трећем кварталу 2023. године, до 15. септембра ове године.

Подстицаји зависе од обима производње и инвестиција и о томе заинтересовани више могу да сазнају на сајту ресорног министарства и Управе за аграрна плаћања.

Боравећи у недељу на „Данима купина” у Ражњу Милица Ђурђевић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и заменица министарке, позвала је воћаре да аплицирају за средства, објаснивши да је ово министарство у тешкој години, као што је ова, ту за пољопривреднике како би им пружило подршку како у производњи тако и у налажењу нових тржишта за њихову робу.

− У току је јавни позив који је расписан за исплату подршке, односно субвенција за подизање вишегодишњих засада воћа и хмеља и отворен је до 17. августа, тако да кориситм прилику да позовем све пољопривреднике да поднесу своје захтеве и да искористе подршку коју је држава издвојила из средстава националног буџета − казала је Ђурђевић.

Алексиначким пољопривредницима су на располагању била и средства из општинског буџета и према неким нашим незваничним сазнањима на управо завршеном конкурсу било је велико интересовање, о чему ћемо писати ових дана када будемо имали потпуну и проверену информацију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 20 =