Festivalski odbor

У сусрет ПИП-у: Ћустић предложио шест такмичарских представа

Уместо најављених пет, на овогодишњем Фестивалу ПИП биће шест такмичарских представа. То је данас усвојено на седници Фестивалског одбора. С обзиром да је, како је наглашено, селектор Слободан Ћустић успео да издејствује нешто ниже цене код позоришних кућа, створила се могућност да Алексинчани виде још једну представу у такмичарском делу, а да планирани буџет од 2.830.000 динара не буде повећан.

Ćustić 1
Фото архива: Слободан Ћустић у свом комаду “О глуматању” 

У избору овогодишњег селектора Слободана Ћустића нашле су се представе: „Наши дани” Народног позоришта из Бањалуке, „Сликарке” Народног позоришта у Нишу, „Наши преци једите са нама” Позоришта Вршац и Лазаревац, „Негри” Књажевског театра из Крагујевца, „Балаве” Беоарта из Београда и „Анималс” Крушевачког позоришта. Чланови Одбора ће се на једној од наредних седница изјашњавати о предлогу селектора Ћустића.

У част овогодишњих добитника награда биће изведена представа рађена у продукцији фестивала ПИП, а у режији Виде Огњеновић, . Овај комад, који говори о љубави руске песникиње Марине Цветајеве и књижевника Бориса Пастернака, имаће премијеру 29. јуна на сцени Народног позоришта у Београду.

Prepiska

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 11 =