Poplave

Санација штете од поплава успорава редовно одржавање путева

Након скорашњих обилних падавина које су изазвале изливање бујичних водотокова, комисија Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац обишла је неколико насеља у подјастребачком делу општине и извештаје презентовала на јутрошњој седници Штаба.

Констатовано је да су неасфалтиране сеоске улице претрпеле највећа оштећења и донет је закључак да се упуте машине Јавног предузећа за путеве да санирају вододерине које су последица бујица.

‒ Након што смо добили налог за интервенције у Вукањи, Горњем Адровцу, Трњану, Лознацу, Крушју, Гредетину и Породину, ангажовали смо три екипе. Углавном је реч о пошљунчавању и равнању улица у насељеним местима, а такође и чишћењу запуњених канала. Радови ће се обављати и током викенда, а пошто нам је део механизације ангажован на овим радовима, све ће то успорити редовно одржавање локалних саобраћајница ‒ рекао је директор Јавног предузећа за путеве и стамбено-комуналну делатност Милош Милошевић.

Радови у неколико насеља где се јавила штета требало би да трају десетак дана и они ће бити финансирани из буџета општине Алексинац.

Када је реч о мосту у Банковцу, који од прошле године није у функцији и који је претрпео нова оштећења, пројектанти ће данас изаћи на терен ради процене да ли се мост може санирати на основу прошлогодишњег пројекта или је потребно мењати план реконструкције.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + four =